Comunicat 24.10.2018 – USR Iași a deschis două filiale noi, în comunele Ungheni și Belcești

Uniunea Salvați România (USR) Iași, una dintre cele mai puternice filiale USR din țară, ca număr de organizații locale și de membri, s-a extins prin deschiderea a două filiale noi, în comunele Ungheni și Belcești. Ambele ședințe constitutive au avut loc sâmbătă, pe data de 21.10.2018, și au fost prezidate de către deputatul USR Iași, Cosette Chichirău și de către senatorul USR Iași, Dan Lungu.

La deschiderea filialei din comuna Belcești au participat, alături de deputatul USR Iași, Cosette Chichirău și alți doi membri ai Filialei Locale Iași, Filip Havârneanu și Laurențiu Arosoaie. Ședința a început la ora 16.30 și printre subiectele prezente pe ordinea de zi propusă s-au numărat alegerea comisiei electorale care va superviza votul, stabilirea numărului de vicepreședinți ai Filialei Locale, adoptarea sistemului de vot pentru alegerea reprezentanților, stabilirea duratelor mandatelor preluate de către aceștia, prezentările candidaților și, în cele din urmă, alegerea propriu-zisă a președintelui, vicepreședinților, comisiei de arbitraj a filialei și a cenzorului. „Oamenii prezenți la constituirea filialei USR Belcești sunt foarte optimiști și dornici de a produce schimbarea pe care o așteaptă societatea. Încă de la prima întâlnire am aflat care sunt problemele din comună și am vorbit despre proiectele pe care urmează să le punem în practică, în special în școli. Extinderea USR în comune este foarte importantă pentru a împărtăși tuturor principiile și valorile noastre”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR Iași. Astfel, în urma procedurii de vot, președinte al noii filiale USR Iași din comuna Belcești a fost ales învățătorul Octavian Didi Constantinescu, cu șapte voturi din șapte.

În ceea ce privește deschiderea filialei din comuna Ungheni, la ședința de înființare a acesteia au participat, alături de senatorul USR Dan Lungu, și alți trei membri ai Filialei Locale Iași, anume Codrin Dănilă, Liviu Viorel Rusu și Marian Curmei. Aceasta s-a desfășurat în același interval orar menționat anterior și subiectele propuse pe ordinea de zi au fost și ele similare celor deja enumerate. După numărarea voturilor de către comisia electorală, președinte al Filialei Locale Ungheni a fost desemnată Alina Petronela Moraru. „USR Iași se extinde în mediul rural într-un ritm neașteptat. Oamenii de la țară sunt mai luzici și mai maturi politic decât pare la prima vedere, nu sunt captivii necondiționați ai nimănui. Dacă îi întâlnești, îi asculți, comunici cu onestitate și propui soluții realiste, rezultatele nu întârzie să apară. USR nu este un partid cu aderență exclusiv urbană, fiindcă transparența, lupta împotriva corupției, meritocrația și dorința de dreptate sunt distribuite în mod natural în toate straturile sociale și toate zonele geografice” a menționat Dan Lungu, senator USR Iași.

Cele două filiale noi se alătură celor zece deja existente pe care USR Iași le-a construit în județul Iași, în mai puțin de un an. Acestea au sediile în Iași, Pașcani, Hîrlău, Popricani, Scobinți, Fântânele, Mircești, Holboca, Valea Lupului și Dumești.