Paradoxul unei biblioteci din Teleorman: se numeşte „judeţeană“, dar împrumută cărţi doar orăşenilor din Alexandria

Senatorul Dan Lungu a înaintat o scrisoare deschisă către Consiliul Județean Teleorman, prin care, în cazul Bibliotecii județene „Marin Preda”, atrage atenția cu privire la suprareglementarea prin norme instituționale, care ajung să îngrădească drepturile facilitate de lege.

 

Senatorului USR Dan Lungu, în calitate de membru al Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României, i s-a adus la cunoștință o problemă cu privire la împiedicarea accesului la biblioteca județeană „Marin Preda” din Teleorman a persoanelor care nu au domiciliul în reședința de județ.

Cazul a fost semnalat de către Șerban Marinescu, consilier parlamentar USR, fost candidat la Camera Deputaților în județul Teleorman. Tânăra aflată în această situație este elevă într-unul din liceele municipiului Alexandria, domiciliul ei fiind într-o comună de lângă oraș. Din cauză că nu are domiciliul în Alexandria, biblioteca județeană refuză să-i împrumute cărțile necesare studiului. Aparent, această reglementare este stipulată în Regulamentul de Organizare și Funcționare a Bibliotecii, care este aprobat de către Consiliul Județean Teleorman. Ori, dispoziția aceasta reprezintă o limitare excesivă a accesului la serviciile unei biblioteci ce ar trebui să servească întregul județ.

Biblioteca Județeană „Marin Preda”


Întregul articol poate fi citit aici, pe site-ul Adevărul.
Întreaga scrisoare, înaintată Consiliului Județean Teleorman, poate fi citit aici.