„Până hăt de carte!”, la biblioteca din Probota

Astăzi, prin campania „Până hăt de carte!”, au fost duse la biblioteca din comuna Probota, județul Iași, un număr de 410 titluri selectate pe profil școlar. Cărțile sunt strânse în urma apelului public lansat pe 23 martie de către Biroul parlamentar al senatorului Dan Lungu care, alături de parteneri şi voluntari, a demarat o campanie publică de strângere de carte pentru bibliotecile din mediul rural.
Campania răspunde unei probleme grave cu care se confruntă mediul rural românesc: lipsa cronică de fonduri pentru achiziții de carte şi scăderea dramatică a numărului de cititori.
Încă de la început, campania s-a bazat pe sprijinul comunităţii, îndeosebi a ieşenilor. Prima donaţie substanţială a ajuns la Biroul parlamentar la câteva zile de la lansarea campaniei, venind din partea ieşeanului Ion Irimia.
La evenimentul de astăzi au participat bibliotecara Veronica Nica, primarul comunei, Constantin Zamisnicu, viceprimărița Marinela Boca, iar din partea cabinetului, au fost prezenți senatorul USR Dan Lungu și Sebastian Ghica, șeful de cabinet.

Puteți citi întregul articol aici, pe site-ul Ziarul de Iași.
Mai multe detalii despre campania de strângere de carte puteți găsi pe pagina noastră de Facebook.