„Până hăt de carte!” a ajuns la biblioteca din comuna Românești cu peste 300 de cărți, Ziarul de Iași

Sâmbătă, 20 octombrie, proiectul Până hăt de carte! a ajuns în comuna Românești din jud. Iași. Donația de carte a fost realizată de echipa Senatorului USR Dan Lungu și a însumat 346 de cărți.

Biblioteca din Românești este coordonată de Anca Apetroaiei: „Sunt de 26 de ani la bibliotecă, din ‘92 fac naveta din Podul Iloaiei. Sunt profesorii de la școală și vin cu ei. Pe vremuri, mergeam pe jos, sau cu căruța de la dispensar. Iarna mergeam cu sania, ne mai răsturnam. Am amintiri frumoase!”. Despre bibliotecă, Anca Apetroaiei spune că aceasta o sa fie mutată: „ (…) dar să termine de reabilitat acolo, în noul loc. La noi la Românești populația e tare îmbătrânită”.

În cadrul vizitei, Senatorul USR Iași, Dan Lungu s-a întâlnit și cu un grup de elevi și cadre didactice din Românești, cu care a povestit despre cum erau vremurile când mergea, ca elev, la biblioteca din Botoșani: Biblioteca era mai mică acolo unde mergeam eu, era biblioteca școlii, o școală de cartier. Dar adesea mergeam la biblioteca mare din oraș. La acea școală de cartier am  avut o profesoară de română  excepțională. Am avut șansa unor profesori buni de-a lungul vremii. Profesorii contează enorm. Indiferent în ce școală ești, cât de mică  sau cât de mare, profesorii sunt esențiali.

Textul integral poate fi citit aici.